In de snel veranderende wereld wordt de supply chain alsmaar complexer. Als bedrijf moet je in staat zijn hier steeds sneller, effectiever en efficiënter op in te spelen. Maar in de praktijk blijkt het lastig om supply chain management goed te implementeren en van de vele voordelen te profiteren. Daarom lanceert BLMC het Team Supply Chain Specialisten. Met elk minimaal tien jaar senior werkerving in het vakgebied zijn onze specialisten als geen ander instaat u te helpen bij het oplossen van uw supply chain vraagstukken.

‘Vanuit de markt merken we dat de vraagstukken van onze klanten alsmaar complexer worden. Een goed geoptimaliseerde supply chain biedt ontzettend veel voordelen. Echter is het niet gemakkelijk om supply chain management goed te implementeren en alles uit je supply chain te halen. Dat is ook zeker niet gek als je kijkt hoe veelomvattend supply chain management is.’ vertelt Michel van Buren, directeur supply chain optimalisatie van BLMC.

Ieder zijn specialisme
Tijmen Muijs, lid van het Team Supply Chain Specialisten en gespecialiseerd in supply chain strategie stelt ‘Als supply chain professional is het onmogelijk om op ieder onderdeel specialist te zijn. In het tienkoppige team heeft iedereen, naast een brede visie op het vakgebied, zijn eigen specialisme. We kunnen het beste uit onszelf halen en samen zijn we in staat om de meest complexe supply chain vraagstukken oplossen.’

Tweehonderd jaar ervaring
Elk teamlid heeft minimaal tien jaar senior werkervaring in supply chain management. Door hun mix van technische kennis, opleiding, vaardigheden en psychologisch inzicht, zijn ze uitstekend in staat om uw supply chain te optimaliseren. Aangezien ze een vergelijkbare functie hebben gehad alvorens lid te worden van het Team, begrijpen ze uitstekend de positie van de klant. Met gezamenlijk tweehonderd jaar werkervaring hebben ze dusdanig veel projectervaring dat ze voorbereid zijn op elke situatie.

De nieuwste inzichten
Bij BLMC vinden we het ontzettend belangrijk om te beschikken over de nieuwste inzichten op het gebied van supply chain management. Daarom wordt het supply chain team iedere twee maanden getraind door Prof. Dr. H. Schiele van Universiteit Twente. Hij brengt de specialisten de meest actuele informatie bij over de technische aspecten van supply chain management. Prof. Dr. Robert Blomme traint de specialisten op het gebied van gedragspsychologie. Leiderschap en gedrag is bij supply chain management noodzakelijk om alle neuzen binnen de supply chain dezelfde kant op te krijgen.

Methodisch werken
Het team werkt op basis van de Supply Chain Transformatie Methode van BLMC. De methode is gefundeerd op wetenschappelijk onderzoek en jaren praktijkervaring. Door de modulaire inrichting en een stap-voor-stap aanpak zijn risico’s minimaal, investeringen gespreid en de voordelen direct merkbaar.

De leden van het team supply chain specialisten
Het Team Supply Chain Specialisten bestaat uit:

  • Supply Chain Analyse: Maarten Snijders en Gijs Dolmans
  • Supply Chain Strategie: Tijmen Muijs en Rob Heutink
  • Supply Chain Data Analyses en KPI’s: Niek Bloemendaal
  • Supply Chain Processen: Edward Heijen en Gijs Dolmans
  • Sales & Operations Planning: Elwin Wolters, Hans van de Sande en Michel van Buren
  • Supply Chain Leiderschap & Gedrag: Michel van Buren