Het aantal vacatures is in 2014 met maar liefst 16 procent gestegen ten opzichte van 2013. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, dat ruim 1,2 miljoen online vacatures heeft geanalyseerd. Circa vier procent van deze vacatures is afkomstig uit de logistieke sector, een lichte stijging ten opzichte van 2013. Net als vorig jaar heeft het bedrijfsleven het meest behoefte aan IT’ers, terwijl de vraag naar hoger opgeleiden blijft stijgen.

Verreweg de meeste vacatures (21 procent) komen van bedrijven in de handel. Het aantal vacatures in deze sector is vorig jaar met maar liefst 29 procent gegroeid. Op gepaste afstand volgen de sectoren gezondheidszorg/welzijn (13,5 procent) en industrie/techniek (10,2 procent). De logistieke sector volgt met circa vier procent van de vacatures op gepaste afstand.

In al deze sectoren is met name de vraag naar IT-personeel groot: 14 procent van de vacatures is gericht op deze beroepsgroep. Daarna volgen verkoop en handel (12 procent), administratie en klantenservice (9 procent), engineering (8 procent) en productie (7 procent).

Meer vraag naar hoger opgeleiden
Een opvallende trend is dat het aandeel vacatures voor hoger opgeleiden (hbo of wo) is gestegen van 49,9 procent in 2013 naar 50,6 procent in 2014. Daarnaast blijkt uit de cijfers van Jobfeed dat het aantal parttime vacatures groeit. Maar liefst 31 procent van de vacatures kan in 32 of minder uur worden uitgevoerd.

De meeste vacatures bevinden zich in Zuid-Holland (21,3 procent), gevolgd door Noord-Holland (19,7 procent) en Noord-Brabant (16,3 procent). De sterkst groeiende regio’s zijn Noord-Holland (+ 0,5 procent) en Flevoland (+0,4 procent).

Meer weten? Bekijk dan de infographic of het volledige rapport van Jobfeed.