Interim Productie Manager

BLMC is op zoek een Interim Productie Manager die niet bang is om kilometers te maken.

Ooit een marathon gelopen? Of de Vierdaagse? Mooi, trek dan je loopschoenen maar weer aan. Als Interim Productie Manager loop je namelijk zo’n 5 à 6 kilometer per dag, dus goede schoenen zijn geen overbodige luxe. Je begint je dag met een ronde langs alle afdelingen. Jij checkt en signaleert welke zaken acuut opgelost moeten worden, welke bottlenecks er op de loer liggen en waar ruimte voor verbetering zit.

Tijdens de stand up-meeting bespreek je je bevindingen en mogelijke oplossingen, zodat je weet hoe de vlag erbij hangt. En als het nodig is, aarzel je niet om je agenda voor die dag om te gooien en je aandacht op een nijpend probleem te richten. Misschien is er een machine stuk, komt een leverancier niet opdagen, mis je essentiële onderdelen voor het productieproces of zit een van je sleutelmedewerkers ziek thuis. Jij houdt je hoofd koel en zorgt voor een goede oplossing voor deze kortetermijnproblemen.
 

Wat kun je verwachten als Interim Productie Manager?

Als op de vloer alles soepel loopt, heb jij tijd om je op de middellange en lange termijn te richten.
 • Hoe kun je de output van productie naar een (nog) hoger plan trekken?
 • Waardoor stagneert de flow in het proces?
 • Welke nieuwe producten worden er ontwikkeld en is de productielijn daar wel toe uitgerust?
 • Hoe kun je de samenwerking met inkoop en logistiek soepeler laten verlopen?
 • Moet je misschien overstappen op andere componenten met betere levertijden?
 • En wat behelst dat voor de productieafdeling?
Allemaal vragen die je kunt tegenkomen wanneer je als Interim Productie Manager bij een van onze klanten aan de slag gaat. Overigens blijkt het issue dat aan het begin van je klus op tafel gelegd wordt vaak niet het echte probleem te zijn, hooguit een vingerwijzing. Aan jou de taak om de kern ervan te doorgronden en vanuit daar een oplossing te vinden en deze te implementeren. En dat doe je dus niet vanachter je bureau, maar al lopend over de werkvloer, terwijl je je ogen en oren openhoudt, het gesprek aan gaat en mensen laat weten dat je openstaat voor hun input.
 

De Interim Productie Manager die wij zoeken moet in staat zijn om:

 • Veranderingen en verbeteringen succesvol te begeleiden en te implementeren.
 • De verantwoordelijkheid te dragen voor een zo goed mogelijk productieproces, waaronder activiteiten als inkoop, goederenontvangst, productie, assemblage, opslag, intern transport en distributie (kunnen) vallen.
 • Goed te kunnen communiceren met verschillende stakeholders binnen en buiten het bedrijf: leveranciers, customer service, verkoop, marketing, de financiële afdeling, de directie en ondersteunende afdelingen.
 • Een optimale en duurzame balans te vinden tussen klantwaarde, medewerkerstevredenheid en winst voor de onderneming.
 • De verantwoordelijk te dragen voor de productie en assemblage van goederen en de bijbehorende fysieke goederenstroom, inclusief de organisatie van mensen, materieel en informatiestromen.
 • Medewerkers aan te sturen, te motiveren en te beoordelen.

Ons profiel van een Interim Productie Manager

Om succesvol voor BLMC aan de slag te kunnen gaan, verwachten wij dat je …
 • De expertise en senioriteit hebt om complexe situaties de doorgronden en teams te motiveren.
 • Over ruime kennis van en ervaring met projectmanagement en verandermanagement beschikt.
 • Minimaal een relevante hbo-opleiding hebt gevolgd, aangevuld met vijftien jaar relevante werkervaring in een productieomgeving.
 • Binnen bestaande structuren kunt werken, maar niet schroomt die aan de kaak te stellen als dat nodig is.
 • Je bewust bent van je eigen kwaliteiten, maar dat je ook weet voor welke taken je beter iemand anders kunt inschakelen.
 • Open staat voor coaching en ervan houdt om met collega-interim managers te sparren en je ervaringen te delen.
 • Goed kunt samenwerken en oog hebt voor de menselijke factor.
 • Een waardevolle gesprekspartner bent voor de mensen op de werkvloer.
 • Analytisch sterk, communicatief vaardig en klant- en servicegericht bent.

Voordat we aan een opdracht beginnen, voeren we een organisatieanalyse uit om te kijken wat voor type persoon geschikt is voor de organisatie en de uitdaging die er ligt. Zo zorgen wij ervoor dat je alleen terecht komt bij organisaties waar jouw karaktereigenschappen en sterktes het meest doeltreffend zijn.
 

De BLMC-Community

De community is een groep van 75 interim professionals die ingezet worden bij onze opdrachten. In de community zitten specialisten op het gebied van supply chain, operations, planning, productie, logistiek, inkoop, transformatiemanagement, S&OP, operationele systemen, finance, coaching en training.

Ons doel is dat jij voorloper blijft in het vakgebied en dat we gezamenlijk opdrachten tot een succes afronden. Dat doen we door minstens één keer per maand bij elkaar te komen om met elkaar te trainen, te reflecteren, te sparren en kennis te delen.

De masterclasses worden gegeven door prof. dr. Rob Blomme van Business Universiteit Nyenrode (Organizational Behaviour) en de praktijktrainingen zijn onder leiding van Sjaak Lekkerkerker, Directeur Interim & Project Management bij BLMC.

Sjaak leidt de community en ondersteunt jou tijdens je opdracht. Hij heeft zelf meer dan 20 jaar ervaring als interim professional en heeft een uitgebreide reeks van verander- en verbetertrajecten op zijn naam staan. Inmiddels heeft hij 10 jaar ervaring met het selecteren, plaatsen en begeleiden van interim- en projectmanagers bij onze klanten.

Tijdens de trainingen gaan we o.a. in op methodieken voor situatieanalyse en rapportage, effectief interim management, stakeholder management, sales- en presentatievaardigheden en teamwork. Action learning met veel praktijkcases is een van de belangrijke pijlers onder onze trainingsprogramma’s.

De leden van onze community zijn stuk voor stuk zelfstandig ondernemer, die tegelijkertijd onderdeel uitmaken van een sterk en effectief samenwerkingsverband, waar ze altijd gebruik van kunnen maken en zich mee kunnen blijven ontwikkelen.
 

Over BLMC

BLMC is een advies- en realisatiebureau, gespecialiseerd in supply chain management. We helpen bedrijven ambities te realiseren door de supply chain optimaal af te stemmen op de bedrijfsstrategie.

Dat doen we door middel van:
 • Consultancy: We analyseren de bestaande situatie en leveren een praktisch plan hoe de supply chain of onderdelen daarvan te verbeteren.
 • Projectmanagement: We optimaliseren afdelingen, processen, planning, IT en technologie en implementeren oplossingen.
 • Interim management: We versterken tijdelijk de organisatie door de inzet van directeuren, managers en experts.
Onze aanpak heeft ertoe geleid dat we op nummer 8 staan van de Top 20 Beste Interim Management dienstverleners in Nederland (volgens onderzoek van MT/Sprout en de Erasmus Universiteit). BLMC is zelfs het enige bureau in de Top 20 dat gespecialiseerd is in Operations management.
 

Onze belofte

Wij doen er alles aan om jou vanuit het management en de community als interimmanager maximaal te ondersteunen in je opdracht. Gezamenlijk zorgen we ervoor dat het vraagstuk wordt ontrafeld en er een blijvend verbeterde situatie ontstaat bij onze klanten.

De belofte naar onze klanten is:
 • Wij leveren de beste professionals, geen cv’s.
 • Binnen 24 uur aan tafel met de meest geschikte interim- of projectmanager.
 • Onze professionals krijgen maximale ondersteuning door ons en van andere interim collega’s.

Aanmelden als Interim Productie Manager

Ben jij:
Een ervaren Interim Productie Manager:
 • met goede leiderschap- en verandervaardigheden?
 • net zo gedreven als wij om iedere opdracht tot een succesvol einde te brengen?
 • nooit uitgeleerd en wil je iedere dag een beetje beter worden?
 • bereid om te investeren in kennisdeling met andere collega-interimmanagers?
En wil je werken voor opdrachtgevers zoals Bavaria, Action, PALM, Florensis, Intergamma, Orangina Schweppes, Perfetti van Melle, Post NL, TomTom en Sligro?

Meld je dan aan voor onze community via de sollicitatie button.

Na je aanmelding beoordelen wij of je beschikt over de competenties die passen bij ons portfolio. Als dit het geval is, nodig we je graag uit op een van onze bijeenkomsten om met elkaar kennis te maken en te kijken of jouw persoonlijkheid en drijfveren passen binnen de ambities van BLMC.