“Het BIC programma is een prachtige aanvulling op mijn werk”

Interim managers die aan BLMC verbonden zijn volgen een intensief programma om hun expertise en persoonlijke effectiviteit voortdurend verder te ontwikkelen. Vier leden aan het woord over hoe het programma hen een betere interim manager maakt.

Caroline Vroegop
“Al 3 jaar ben ik aangesloten bij de BLMC Interim Community. De combinatie van intervisie en het sparren en kennis delen met collega’s binnen de BLMC Interim Community spreekt mij enorm aan. Het is mijn vaknetwerk, zo zie ik dat. Het BIC programma maakt dat wij maandelijks echt vakinhoudelijk bezig zijn. Het dwingt je om over dingen na te denken. Iets waar ik in de hectiek van een opdracht of het afronden ervan niet zo snel aan toekom. Het uitwerken en bespreken van cases daagt mij uit om mijn kennis up to date te houden én ik leer nieuwe dingen. Het heeft een absolute meerwaarde en helpt bij een nog betere verbinding met anderen. Zeker belangrijk in ons vak, waarin we veranderingen moeten doorvoeren en er mensen zijn die wat te verliezen hebben bij onze komst. Ik stap nu nóg zelfverzekerder een opdracht in en dat is zeker ook ten voordele van mijn klant. Een win-winsituatie dus.”

Edward Heijnen

“Bedrijven willen geen mensen die belerend komen vertellen hoe het moet, maar met ze meedenken en praktisch van wanten weten. Interimmanagers en specialisten van BLMC zijn dat. Met passie voor ons vak en een karrevracht aan kennis en ervaring die wij graag delen. Niet alleen met onze klanten, maar ook met elkaar. Dat doen we binnen het BIC programma op reguliere basis. We bespreken de relevante modellen in verandermanagement en supply chain en de toepassing ervan. Theorie wordt weer opgefrist, die ga je toetsen aan de praktijk en vervolgens je bevindingen weer bespreken in de groep. Van zo sparren word ik alleen maar beter. Mensen accepteren veranderingen alleen maar als er voldoende draagvlak is. Intervisie helpt je om met beide benen op de grond te blijven staan en je bewust te zijn van de kansen die je hebt om een succes te maken van de opdracht die je uitvoert. Of die nu groot of klein is.”

Edwin Steenbrink

“Het kunnen terugvallen op vakgenoten en het BIC programma waren de belangrijkste redenen waarom ik begin dit jaar koos voor BLMC. Het is jammer dat Covid-19 gemaakt heeft dat we niet meer fysiek bij elkaar konden komen, desondanks is het programma snel weer opgepakt. De intervisies waarin we werken aan onze persoonlijke effectiviteit en cases voorbereiden, uitwerken en bespreken zijn zeer waardevol. De bijeenkomsten leren je goed te luisteren en je neutraal op te stellen. Daardoor heb je in gesprekken met klanten nog sneller de verbinding. Intercollegiale toetsing geeft je kennis tot mensen met expertise. We zijn als interim managers best een tikkie eigenwijs en hebben wel een mening, dat zie ik echter als positief. De BLMC Interim Community geeft mij zo een stuk raamwerk waarop ik kan terugvallen. Een meerwaarde voor mij als professional en daardoor ook voor mijn klanten.”

Theo Wiensholts

 


“Het BIC programma is een prachtige aanvulling op mijn werk voor BLMC. We zijn als interim managers op dezelfde manier gepokt en gemazeld en lopen vaak tegen dezelfde dingen aan. De intercollegiale toetsing geeft ons als vakcollega’s de gelegenheid daarover te sparren met elkaar. Het helpt daarbij enorm dat we allemaal op dezelfde golflengte zitten en we ook buiten het programma om met elkaar bellen als het nodig is. In de intervisie en trainingen werken we aan onze persoonlijke ontwikkeling en krijgen we extra tools, die ik inzet om bijvoorbeeld een situatie nog sneller te kunnen analyseren. En achteraf een implementatietraject en door mij gedane analyses te kunnen toetsen. Ervaringen die ik dan weer meeneem naar een volgende klant. Van beide kanten leren we steeds meer van elkaar en halen we er samen het beste uit om de BLMC Interim Community nog verder te professionaliseren. Niet alleen ikzelf heb daar veel baat bij, maar zeker ook mijn klanten.”

Meer weten over de interim community?

De BLMC Interim Community (BIC) is een hecht netwerk met zeer ervaren, hoogopgeleide veranderaars die graag nieuwe uitdagingen aangaan, hun expertise verder ontwikkelen en in een korte periode een grote impact maken.

Lees hier meer over onze community