Al twintig jaar staan de supply chain interim managers uit de BLMC Interim Community (BIC) klaar om bedrijven te helpen met vraagstukken op het gebied van logistiek, operations, productie en supply chain management. Ook nu. Recentelijk heeft de coronacrisis de druk op bedrijven flink opgevoerd. Waar ligt u op dit moment wakker van? De BIC brengt inzicht, rust en oplossingen.

Niemand komt helemaal ongeschonden door de coronacrisis heen. De een heeft te maken met een onmogelijk hoge vraag, de ander krijgt niet meer geleverd en sommige bedrijven zien hun omzet drastisch dalen. Dan hebben we het nog niet gehad over vraagstukken die al langer speelden maar die nu echt kritisch worden.

Er zijn altijd antwoorden, maar in de stress van de acute situatie is het soms lastig om die te zien, laat staan om ze te implementeren. Dan kan een ervaren interim manager precies zijn wat u nodig heeft. Op 26 juni kwam de BLMC Interim Community voor het eerst sinds maart weer fysiek bij elkaar om kennis en ervaringen uit te wisselen. Ze zien waar bedrijven mee worstelen en staan te trappelen om daarmee aan de slag te gaan.

De toeleveringsketen is verstoord

De productie bij uw leverancier is gestaakt, verminderd of vertraagd, het vervoer is onbetrouwbaar en u kunt nauwelijks plannen wanneer zendingen arriveren. Of u heeft juist te maken met een ongekende vraag en moet zo veel inkopen dat uw warehouse uitpuilt. Wij helpen graag om weer rust en overzicht te brengen, en een oplossing te bieden die net zo flexibel is als de situatie waar u mee te maken heeft.

Een betrouwbare productieplanning

Of u te maken heeft met een toenemende of juist afnemende vraag, een ding is zeker: niets is te voorspellen. Hoe kunt u dan uw productie plannen? Onze interim managers hebben diverse methodes om hiermee om te gaan, zoals het werken met scenario’s. Daarnaast zijn zij getraind om in dit soort situaties de rust in het bedrijf te handhaven door mensen op alle niveaus te betrekken in de onzekerheden, naar hen te luisteren en samen met hen aan de oplossingen te werken.

Processen moeten beter

Bij elke directeur en manager staat wel ergens een to do die gaat over processen; er is altijd iets aan te wijzen dat net niet lekker loopt. ‘Dat moeten we nog eens goed aanpakken.’ Die tijd is nu. Door de heftige verschuivingen van de laatste maanden kan niemand het zich meer veroorloven dat er onnodige haperingen zijn. De onzekerheid buiten de organisatie is al groot genoeg; intern wilt u alles op orde hebben. Dus pak het aan, stel niet meer uit. Een interim manager uit de BIC helpt u met het bepalen van de prioriteiten en bij het implementeren van de oplossing.

Mensen, mensen, mensen

Wat er ook aan de hand is, alles draait om mensen. Zij zijn het hart en het gezicht van elk bedrijf. Hoe blijven zij betrokken en gemotiveerd nu alles onzeker is? Wat kunt u van hen vragen en hoe kunt u dat het beste doen? Hoe bouwt u de boel op nu de business weer voorzichtig normaliseert? Het komt nu aan op ongekende leiderschapsskills. Onze interim managers kunnen een deel van het crisismanagement overnemen en kunnen managers coachen bij het omgaan met deze unieke situatie.

Welk vraagstuk speelt bij u?

Juist in een tijd dat alles op zijn kop staat en zekerheden verdampen, kan het prettig zijn een ervaren man of vrouw naast u te hebben die als buitenstaander de situatie overziet, oplossingen aandraagt en ze samen met u implementeert.

Wilt u eens overleggen of we wat voor u kunnen doen?

 

Sjaak Lekkerkerker
Directeur Interim Management
slekkerkerker@blmc.nl
06 12 16 32 86