Rob Heutink verzorgt tijdens de beurs ICT & Logistiek de workshops ‘hoe definieer je de juiste supply chain strategie’.

Supply chain management gaat om samenwerken en brengt de verschillende divisies bij elkaar. Een goede supply chain strategie is daarom afgeleid van de bedrijfsstrategie en is uitgelijnd met de strategie van andere afdelingen. Per product-markt-combinaties (PMC) moet de optimale verhouding tussen cash, cost en service worden opgesteld.

Maak kennis met de begin¬selen van een optimale supply chain strategie en ontdek hoe je onnodige kosten voorkomt en per PMC de hoogst mogelijke klantwaarde biedt.

Van Business strategie naar supply chain strategie
Rob Heutink is een meester in het vertalen van de business strategie naar supply chain strategie. Waar de business strategie vaak high level en abstract is en weinig richting geeft aan het denken en doen van mensen, is de supply chain strategie, mits scherp en goed uitgewerkt, richtinggevend voor de inrichting van de processen in de keten, de inzet van de middelen en het handelen van mensen.

De mobiele eenheid
De Supply Chain Transformatie Methode van BLMC is volgens Rob, mede door de verschillende specialismen achter de methode, in staat organisaties op weg te helpen in negen concrete stappen. De ene stap vult de andere naadloos aan. Het team Supply Chain Specialisten is een soort mobiele eenheid die kan worden ingezet wanneer nodig. Rob zelf richt zich op het onderdeel strategie. Het maken van een vertaalslag van de algemene bedrijfsstrategie naar een supply chain strategie met de hieruit voortvloeiende acties.

‘Strategie is cruciaal; het geeft richting en houvast. Dit zorgt op hun eigen manier weer voor efficiëntie, omdat alles in het teken staat van waar de organisatie heen wil.’ vertelt Rob Heutink.

De tip van Rob:

‘Bezint eer ge begint’

Ervaring
Rob Heutink heeft managementervaring opgedaan bij onder andere:
• CSM als Supply Chain Director (2009-2015)
• Purac als Director van twee productielocaties (2005-2009)
• Royal Numico als Vice President Manufacturing en Supply Chain (2002-2005)
• Perfetti van Melle Nederland als Directeur Operations (2000-2001)
• Iams Europe als Plant Manager (1997-2003).

Geïnteresseerd?
Kom naar de workshop van Rob tijdens de ICT & Logistiek beurs!

Aanmelden >