Ook dit jaar organiseert BLMC het Ketentheater tijdens ESEF Maakindustrie van 12 t/m 15 maart 2024. Experts laten zien hoe bedrijven in de maakindustrie efficiënter, winstgevender en succesvoller kunt worden. Het programma komt binnenkort online. Houd de data vrij in je agenda en meld je alvast aan!

Meld je aan voor ESEF Maakindustrie

Thema’s

Productiestrategie

Hoe stemt je je productiestrategie optimaal af op de markt en beschikbare middelen? Veel bedrijven stappen over van engineer-to-order (ETO) naar configure-to-order (CTO). Wat is het voordeel daarvan? En hoe richt je zulke processen in? Dit alles met het doel productiever en winstgevender te werken.

Planning

De productieplanning vormt de schakel tussen de productiestrategie en de dagelijkse uitvoering. Hoe richt je die het beste in, rekening houdend met vraag, aanbod en beschikbare mensen en productiecapaciteit?

Ketensamenwerking

Door beter samen te werken met leveranciers en klanten, lopen processen beter, kunnen voorraden dalen en kan de productiviteit omhoog. In praktijk blijkt een groot deel van deze samenwerking neer te komen op het delen van de juiste data. Hoe richt je dat veilig in? En hoe verbeter je daarmee de resultaten voor alle betrokkenen?

Leiderschap

Om productiviteitsverbetering te realiseren, is leiderschap nodig. Iemand moet de regie nemen en mensen meenemen in veranderingen en modernisering. In het Ketentheater komen technieken en praktijkcases aan bod die laten zien hoe je die regierol kunt pakken.

Cases

Verschillende kennispartners presenteren hun nieuwste inzichten op het gebied van productiviteitsverbetering. Toonaangevende productiebedrijven delen hun ervaringen, valkuilen en succesfactoren.

Duurzaamheid

Ben je of lever je aan een groot internationaal bedrijf? Dan krijg je de komende jaren met strengere duurzaamheidswetgeving te maken. Wat zijn de regels, waar moet je je op voorbereiden en hoe kun je dat aanpakken? Onze expert in duurzaamheid praat je helemaal bij, zodat je weet wat je te doen staat.

Datagedreven beslissingen

Met de vele veranderingen in de wereld kan de behoefte ontstaan om jouw productienetwerk anders in te richten. Re-shoring, nearshoring of juist meer uitbesteden? Zulke beslissingen wil je goed doorrekenen. Onze experts tonen hiervoor verschillende technieken en we presenteren voorbeelden uit de praktijk.