De 7 uitzonderlijke kwaliteiten van een Interim of Project Manager (en een wereldkampioen)

Er staat een uniek weekend voor de deur. Nee, het gaat niet 30 graden vriezen, het is niet Black Saturday en er komen ook geen nieuwe verkiezingen. Komend weekend kan – voor het eerst in de geschiedenis van de autosport – een Nederlander wereldkampioen worden in de Formule 1. De nek-aan-nek strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton wordt beslist in de laatste race van het jaar. Wat BLMC daarmee te maken heeft? Meer dan je denkt! 

Uitzonderlijke klasse

Behalve Lewis en Max rijden er dit weekend natuurlijk nog achttien uitstekende coureurs in de koningsklasse van de autosport. Maar de meesten van hen gingen nog nooit met de titel naar huis en worden ook dit jaar geen kampioen. Je moet namelijk van een uitzonderlijke klasse zijn om succes te boeken op het hoogste niveau.

Dat vergt niet alleen talent, maar ook training, focus en zelfkennis. Je moet bovendien uitstekend kunnen samenwerken met je team, lessen trekken uit voorgaande races en op het juiste moment de juiste actie inzetten. Toevallig zijn dat stuk voor stuk vaardigheden waar de leden van onze BLMC-community ook heel goed op scoren.

Wie zijn die potentiële wereldkampioenen?

Hoewel we bij BLMC geen sportmanagers leveren, staan wij wel op scherp om die potentiële wereldkampioenen te spotten. Wie zijn de Senna’s en Prosts in supply chain? Hoe contracteren we de Lauda’s en Schumachers in S&OP? En waar vinden we de Hamiltons en Verstappens in transformatiemanagement?

Misschien ben jij wel die gedreven interim of projectmanager die we mogen uitdagen op het hoogste niveau. Over welke kwaliteiten moet je dan beschikken om tot onze ‘renstal’ van interim en projectmanagers te kunnen toetreden? We zetten er 7 op een rij.

De 7 kwaliteiten van onze spelers op het hoogste niveau

  1. Je beschikt over een bak aan kennis en ervaring: je hebt je kilometers gemaakt, je races gewonnen. Je bent deskundig en analyseert je data; jij weet precies wat erbij komt kijken, je kent de theorie én de praktijk.
  2. Je hebt een grote drive om jezelf te verbeteren: je blijft trainen en werkt continu aan je skills. Je staat open voor feedback, spart met je coach en past steeds weer de nieuwste inzichten toe.
  3. Je weet wat je kunt (en wat niet): je kent je ‘materiaal’ tot in detail, maar weet ook waar je grenzen liggen. Je gaat niet zelf sleutelen aan je achtervleugel; dat doet je achtervleugelspecialist. Je blaast de motor niet op, maar overlegt tijdig met je engineer over de juiste settings.
  4. Je bent een teamplayer: je wint de race niet in je eentje, jij weet als geen ander dat je het hele team nodig hebt om succesvol te zijn. Je bent prettig in de samenwerking, weet mensen voor je te winnen en communiceert op een heldere manier.
  5. Je hebt oog voor de situatie en de omgeving: je kijkt voor, achter en naast je om te zien wat er om je heen gebeurt. Je weet welke coureurs er op de baan zijn en wat hun rijstijl is, in welke bocht je concurrent in de grindbak belandde en hoeveel kilometers je nog te gaan hebt tot de finishlijn.
  6. Je presteert: je weet dat je wordt ingezet om resultaat te boeken en dus neem je alleen genoegen met het hoogst haalbare. Jij bent iemand die meer uit de auto weet te halen dan erin zit en je inspireert het hele team om de best mogelijke prestatie te leveren.
  7. Je hebt een stevige persoonlijkheid: excelleren op dit niveau is niet voor watjes. Jij houdt het stuur stevig in handen, je onderneemt actie wanneer dat nodig is en trapt op de rem als het risico te groot is.

Beschik jij over deze 7 kwaliteiten? En meer? Dan gaan we graag met je in gesprek over jouw mogelijkheden in ons team. Je mag ons elke dag bellen van 7.00 tot 22.30 uur, behalve komende zondag. Dan zitten we om 14.00 uur op het puntje van onze stoel om een nieuwe wereldkampioen te spotten.