Op 29 maart 2021 verscheen het boek Regisseer de keten, geschreven door Michel van Buren (directeur BLMC) en Jack van der Veen (hoogleraar supply chain management Nyenrode Business Universiteit).

In de snel veranderende wereld van vandaag moeten bedrijven extreem wendbaar zijn. Klanten stellen hoge eisen, de concurrentie neemt toe en de maatschappij roept om meer aandacht voor duurzaamheid en welzijn. Dat leidt onder andere tot een verschuiving van het Angelsaksische naar het Rijnlands model, met duurzame aandacht voor alle stakeholders. Om dat waar te maken is samenwerking nodig; binnen bedrijven en tussen bedrijven in de keten.

Wetenschap en praktijk

Hoogleraar Jack van der Veen en businessconsultant Michel van Buren koppelen deze visie aan een strategische managementmethode, die organisaties in staat stelt door samenwerking beter, sneller, goedkoper, duurzamer, innovatiever, klantvriendelijker en wendbaarder te zijn.

Direct toepasbaar

Regisseer de keten geeft CEO’s, directeuren en bestuurders nieuwe inzichten en een praktisch antwoord op de uitdagingen van deze tijd. De vele voorbeelden bieden een inspirerend inkijkje in de praktijk van succesvolle bedrijven zoals McDonald’s, Technische Unie, Signify, bol.com en Mars.

Michel: ‘We hebben dit boek geschreven omdat we zien dat veel bedrijven hun potentieel niet waarmaken, gehinderd door traditioneel ‘silodenken’ en Angelsaksische, KPI-gedreven structuren. Supply chain management biedt daarop een antwoord; het ontwikkelt zich steeds meer tot een integrale managementfilosofie. We laten zien waarom ketensamenwerking juist nu relevant is en bieden een praktische methode die de leiders van vandaag direct in praktijk kunnen brengen.’

Reacties

Direct na de introductie van het boek verschenen de eerste reacties. Een greep daaruit:

“Dit boek is geschreven voor wie elke dag met plezier wil werken en het verschil wil maken door te focussen op klantwaarde. Laten we eerlijk zijn, dat willen we toch allemaal. Een verbinding tussen wetenschap, theorie en praktijk. Van harte aanbevolen!!!”

“Een toegankelijk overzicht van bedrijfskundige supply chain theorie, een pleidooi voor ketensamenwerking én praktische handvatten om samen met je ketenpartners langdurige klantwaarde te creëren.”

“De eerste paar hoofdstukken lezen al als een jongensboek. Een feest van herkenning!”

“Een helder pleidooi voor een integrale en vooral menselijke kijk op ketensamenwerking, geschreven voor leiders in het bedrijfsleven. Alles wat je in de praktijk probeert te doen, onderbouwd. Maar nu met nieuwe cases en theorie.”

Boek bestellen?

Ben je enthousiast geworden over het boek en wil je het bestellen? Dat kan hieronder en via alle bekende platforms.

Bestel het boek