BLMC zoekt een productie zakenpartner in de metaalindustrie

BLMC is voor een van onze klanten op zoek naar een productie zakenpartner in de metaalindustrie.

Heeft u een bedrijf dat actief is in de machinebouw? En de ambitie heeft om (internationaal) door te groeien? Staat u open voor een langdurige samenwerking met een gerenommeerd Nederlands familiebedrijf?

  • Heeft u een moderne bedrijfsvoering met eigen inkoop-, werkvoorbereiding- en productieafdelingen?
  • Beschikt u over een stevige engineeringsafdeling die de vertaalslag van product- naar productietekeningen kan maken?
  • Heeft u bovendien kennis van en ervaring met bouw van machines, inclusief hydrauliek, pneumatiek en elektronica?

Dan gaan we graag met u in gesprek.

Met wie gaat u samenwerken?

Een modern winstgevend familiebedrijf, 40 jaar jong. Vorig jaar is de tweede generatie aangetreden.

De onderneming is wereldwijd actief in meer dan 80 landen met de verkoop en aftersales service van hoogwaardige machines. Door de jaren heen zijn ze uitgegroeid tot de top in hun segment. Van de hardlopers maken ze er gemiddeld 25 per jaar, andere machines produceren ze in kleinere series van 5-10 per jaar.

Ze groeien sneller dan ze kunnen produceren en hebben daarom een flexibele productiepartner nodig die samen met hen wil groeien en bouwen aan een gemeenschappelijke toekomst. Ze zoeken een fabrikant die hun wereldwijd geprezen machines kan produceren, in Nederland of over de grens. De uitdaging is nu om de onderneming gereed te maken voor de volgende decennia.

Wie zoeken zij?

Uw onderneming is de pioniersfase allang ontgroeit. U begrijpt hoe het werkt in de machinebouw en beschikt over een DNA waarin kwaliteit, hoogwaardige productie en eindcontrole een belangrijke plek innemen. U bent bij voorkeur ISO-gecertificeerd.

Uw ervaren engineeringsafdeling werkt met Solid Works, of een ander CAD-programma en maakt zelfstandig de vertaalslag van producttekening naar productietekening. Vanuit het reeds ontwikkelde prototype en de gebouwde 0-serie maakt u de machine gereed voor massafabricage. Dit start meestal met een batch van 5-10 stuks. Afhankelijk van het commerciële succes kan dit binnen enkele jaren uitgroeien tot honderden machines per type per jaar. Parallel daaraan start de productie van onderdelen / slijtdelen, zodat de inzet van de machines te allen tijde gegarandeerd kan worden.

U bent een solide en veelzijdige productiepartner die in relatief korte tijd kan en wil doorgroeien naar structureel grote(re) aantallen machines per jaar. Dat doet u in house of via een flexibele schil daaromheen. Hiermee dekt u alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van verspanen, lasersnijden, lassen, smeden en gieten af. Overbodig te zeggen dat u ook “meedenk”-partner bent door gevraagd en ongevraagd input te geven in de ontwerpen en bij de fabricage.

Bent u de productiepartner die we zoeken?

Staat u open voor een langdurige samenwerking met een mooi en gezond familiebedrijf, dat kwaliteit en vertrouwen hoog in het vaandel heeft staan? Bent u, net als zij, bereid te investeren in gezamenlijke groei? Bel dan met Sjaak Lekkerkerker (06 121 632 86). Hij vertelt u graag meer.