De geschiedenis

‘Kun je geschiedenis plannen?’

Het begon allemaal in het jaar 2000 zonder echt concreet plan. Maar wel met een duidelijke visie en drive. De factor mens moest binnen suply chain, operations en logistiek meer aandacht krijgen. Sterker nog, BLMC was er vanaf de eerste dag van haar bestaan van overtuigd dat juist de mens het verschil kon maken. Middelen kan iedereen kopen, processen kan iedereen definiëren. Mensen en teams laten excelleren kan zeker niet iedereen. En het moest goed. niet de grootste zijn maar wel de beste was en is het motto. Onze visie en drive zorgde direct vanaf de eerste dag voor groei. Eerst in de breedte, later in diepte.

Na een periode van ongeveer tien jaar waarin BLMC haar markten en diensten uitbreidde, BLMC was in die periode onder andere actief in de zorg en facility management, volgde een periode van bezinning en verdieping. Nu, bijna twintig jaar later, staat BLMC met een duidelijk product- en service-aanbod stevig in de markt. Supply Chain Optimization, recruitment en interim management binnen supply chain, operations en logistiek, dat is wat we doen, niets meer en niets minder.

Met bijna 20 jaar ervaring in supply chain management, operations en logistiek, hebben we aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van het vakgebied supply chain management. We volgen de ontwikkelingen op de voet en leveren er belangrijke bijdragen aan.

We vinden het belangrijk om ook zelf het vakgebied verder te helpen. Dat doen wij door iedere twee jaar de nationale supply chain monitor uit te voeren. Daarin onderzoeken we hoe de supply chain zich ontwikkelt in Nederland. We hebben samen met prof. dr. Jack van der Veen van Business Universiteit Nijenrode in 2012 het Supply Chain Excellence Leadership Platform (SCELP) opgericht. Samen met supply chain directeuren van verschillende multinationals ontwikkelen en delen we kennis in het platform.

Samen met de opleiding Logistiek & Economie van hogeschool Windesheim organiseren we het congres ‘Succesvol supply chain management implementeren’. Het congres heeft ten doel om supply chain managers, operations managers en logistiek managers en andere belanghebbenden in de supply chain bij te scholen.

Of het nu gaat om supply chain consultancy, interim management, werving en selectie of executive search: wat we doen, doen we goed. We willen niet de grootste zijn, wel de beste.

De keuze voor BLMC biedt onze klanten zekerheid.