Event | CSRD en de waardeketen

Wanneer: 13 juni 2024

Hoe laat: 13:00-17:00

Waar: Amersfoort

Meld je hier aan!

Tijdens dit CSRD event…

  • Zet jij stappen richting CSRD compliance
  • Kom je te weten hoe je alle data vanuit de keten verzamelt
  • Kom je er achter hoe jij je keten betrekt
  • Leer je hoe je CSRD omzet in kansen

CSRD compliant worden?

Dat bedrijven moeten rapporteren over ESG thematiek volgens de CSRD, is inmiddels wel bekend. Maar wat er vervolgens mee te doen? Veel van de data hoeft nog niet volledig te zijn in de aankomende rapportage, maar kan verlengd worden over de aankomende 3 jaar.

Het gaat dan voornamelijk over data uit de keten. Data van jouw leveranciers of van de leveranciers van je leveranciers of zelfs verder. Je moet plannen gaan maken hoe je deze stakeholders vanuit je keten betrekt, maar bovenal moet je, op termijn, veranderingen gaan doorvoeren.

Maar hoe ver ga je eigenlijk? Om al deze data te rapporteren én hier doelen aan te koppelen, is complex en tijdsintensief. Daarom willen wij het makkelijker maken.

Laat je vragen beantwoorden tijdens het event

Of je aan het begin van jouw CSRD rapportage staat, of al een stuk verder bent; tijdens hét CSRD event op 13 juni 2024 ga jij jouw volgende stappen zetten richting CSRD compliance. Onze sustainability-experts gaan het hebben over de dubbele materialiteitsanalyse, value chain analyse en de juiste baseline opstellen. Maar de dag zal voornamelijk in het teken staan van meebewegen met nieuwe regelgevingen en kansen creëeren aan de hand van jouw duurzaamheidambities.

Het programma

CSRD

Panelsessie

Tijdens de panelsessie staat ervaring centraal. Verschillende partijen van producent, tot groothandel en bouw delen hun ervaringen over CSRD en duurzaamheid. Welke positie hebben zij in de keten? En wat hebben zij er aan gedaan om CSRD compliant te worden? We gaan tijdens deze sessie met ze in gesprek.

Break-out sessies

Sessie 1: Klaar om te starten?

Tijdens deze break-out sessie gaan we het hebben over de basis van CSRD. Wat houdt het precies in en waarom moet jij zo snel mogelijk rapporteren? We gaan het hebben over de verschillende datapunten maar gaan ook al dieper in op de eerste stappen die jij en jouw organisatie kunnen zetten.

 

Sessie 2: De impact van de waardeketen

Deze sessie is een logisch gevolg op sessie 2. Maar het kan ook zijn dat je het begin al hebt gemaakt. Je hebt al een projectteam opgesteld en bent klaar om te starten. Wat nu?

Tijdens deze sessie gaan we samen kijken naar de volgende stappen. Want hoe moet je de data verzamelen van je keten? En hoe identificeer je al je stakeholders? Tijdens deze sessie kom je er achter.

 

Sessie 3: Richting CSRD-compliance

Na sessie 2 leer je in deze sessie meer over de laatste stappen die je zet richting compliance. Hoe verzamel je eigenlijk alle data? En wat doe je daar vervolgens mee om er voor te zorgen dat de rapportage wordt goedgekeurd? We gaan het tijdens deze sessie met elkaar bespreken.

Praktijkcase

Hoe doen anderen het op het gebied van CSRD? Een voorloper op het gebied van duurzaamheid vertelt tijdens deze case meer over hun duurzaamheidsambitie én de realisatie hiervan. Want alhoewel CSRD complex en groot kan zijn, zijn er ook mooie succesverhalen. Laat je inspireren door anderen en leer meer van de stappen die zij hebben gezet.

Voor wie?

Het event wordt speciaal en exclusief georganiseerd voor directeuren, managers en medewerkers (binnen de industrie en groothandel) die bezig zijn met CSRD-rapportage. Helaas is het event ongeschikt voor consultants, accountants en zzp’ers.

Kosteloos aanmelden

Het CSRD event is kosteloos. Meld je snel aan en reserveer een plekje!

Belangrijk!

Je kan je opgeven voor break-out sessie 1 & 2 of break-out sessie 2 & 3. Kies één van beide opties en hopelijk tot 13 juni!

Kosteloos aanmelden

Add to Calendar

 

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

De CSRD verplicht de komende jaren steeds meer bedrijven om grondig te rapporteren over hun duurzaamheidsinspanningen. Dat is een boel werk. Maar wat zijn de voordelen van het rapporteren over de environmental, social en governance aspecten (ESG) die de CSRD verplicht stelt?