De BLMC Community: jouw thuisbasis als professional

Als interim manager of projectmanager koester je je vrijheid. Toch kan het lonen om onderdeel zijn van een sterk netwerk. De BLMC Community biedt zo’n netwerk. Je krijgt training, toegang tot interessante contacten en je profiteert van de acquisitie door BLMC – met alle vrijheid om je eigen opdrachten aan te gaan. 

Interim management en projectmanagement

Als zelfstandig professional weet je: binnen interim en projectmanagement bestaan zeer verschillende soorten opdrachten. In sommige gevallen vraagt een opdrachtgever of je op de winkel wilt passen; dat is niet het soort opdrachten dat we bij BLMC ambiëren, al komt het voor. Liever zetten we onze tanden in situaties waar verbetering of verandering nodig is. Bijvoorbeeld het implementeren van een nieuwe werkwijze of het opschalen van productie bij groeiende bedrijven. Het kan ook gaan om afgebakende projecten, zoals de implementatie van een ERP-systeem. Of juist om complexe transities waar je met een groter team aan werkt. Bij alle opdrachten wordt er een beroep gedaan op de inhoudelijke expertise én de people skills van de professional. Om die combinatie staat BLMC bekend.

The league of wingmen

Bij opdrachtgevers nemen we een bijzondere positie in. Interim en projectmanagers die via BLMC aan de slag gaan, zijn de ‘wingmen’ (m/v/x) van de directie. Je bent de bondgenoot van mensen die de organisatie willen verbeteren, of dat nu is op tactisch of strategisch niveau. De focus ligt daarbij op supply chain en operations.

Daarbij staat een professional via BLMC nooit alleen. Succes heeft bij ons vier dimensies: de club, het team, de speltactiek en de spelers. Werk je via BLMC, dan hoor je bij een club met een sterke reputatie en je maakt deel uit van ons interim en projectmanagement team. Dat betekent dat je altijd bij BLMC of bij een van je interimcollega’s kunt aankloppen voor specialistische kennis of om te sparren over een complex vraagstuk. We gebruiken verschillende methoden, modellen en tools die zich in de praktijk bewezen hebben en die allemaal tot je beschikking staan. En de spelers: dat zijn jullie. Allemaal professionals met een sterke achtergrond en hun eigen specialisatie en vaardigheden. Samen bereiken we veel meer dan als losse individuen.

De BLMC Community: samen sterk

Deze succesfactoren komen samen binnen de BLMC Community. Naast voorrang op interessante opdrachten, krijg je binnen deze Community toegang tot professionele trainingen, netwerkbijeenkomsten en de mogelijkheid om altijd extra kennis in te schakelen van je communitycollega’s. BLMC heeft een brede klantenbasis in de industrie, groothandel, retail, agribusiness en food. We krijgen wekelijks interessante aanvragen, waarvoor we binnen de BLMC Community de meest geschikte partners benaderen. Breng je zelf een opdracht binnen, dan bieden we daarvoor een aantrekkelijke resellers vergoeding.

Gerichte training in teams

Juist voor zelfstandig ondernemers is het belangrijk je kennis op peil te houden. Ook daarin voorziet de BLMC Community. We onderscheiden drie verschillende teams: interim management, projectmanagement en consultancy. Zo zorgen we dat de trainingen en andere bijeenkomsten optimaal op jouw behoeften zijn afgestemd.

Elk team heeft verschillende teambijeenkomsten per jaar, die bedoeld zijn voor het uitwisselen van praktijkervaringen en om met communitycollega’s te sparren over vraagstukken die je in praktijk tegenkomt. Je kunt daar bijvoorbeeld ook werken aan het voorbereiden van een opdracht. Daarnaast zijn er inhoudelijke trainingsbijeenkomsten over onderwerpen zoals het maken van een situatieanalyse, verandermanagement en stakeholdermanagement. De trainingen bevatten zowel theorie als casemateriaal.

Tot slot kom je enkele keren per jaar met de hele community bij elkaar om te spreken over actuele onderwerpen zoals AI, Industry 4.0 en Duurzaamheid. Dan maak je dus ook kennis met je andere communitycollega’s.

We maken dit allemaal zo makkelijk mogelijk. De bijeenkomsten vinden ’s avonds plaats, er is de mogelijkheid om van tevoren mee te eten. Na afloop is er altijd een informele borrel.

Lijkt zo’n thuisbasis je wel wat?

De volgende groep van de BLMC Community start in september 2024. Misschien is het wat voor jou! Wil je meer weten? Meld je dan aan voor een digitale informatiebijeenkomst. De eerstvolgende is op 13 februari.

Directeur Interim Management Sjaak Lekkerkerker legt dan uit wat de BLMC Interim Community inhoudt en je kunt al je vragen stellen.

We zien ernaar uit om je te ontmoeten en kennis met elkaar te maken.