Op 24 mei strijden drie supply chain directeuren om de prestigieuze titel Supply Chain Professional 2018. BLMC speelt daarbij een belangrijke rol. Michel van Buren is jurylid en drie Senior Supply Chain Specialisten van BLMC ondersteunen de jury. Waar zal de jury op letten en hoe zorgen zij voor een objectieve beoordeling van de kandidaten?

De verkiezing Supply Chain Professional is sinds 2008 een jaarlijks terugkerend initiatief van Supply Chain Media in samenwerking met BLMC. Inmiddels is Inspired Search erbij betrokken als recruitment partner. Op 24 mei introduceren de kandidaten zich aan het publiek en doorlopen zij besloten jurygesprekken. De jury beoordeelt de kandidaten daarbij op drie aspecten: strategie, infrastructuur en leiderschap & gedrag. Michel van Buren, directeur van BLMC is een van de juryleden, met als specialisatie supply chain strategie.

Objectieve beoordeling

Senior Supply Chain Specialisten van BLMC ondersteunen de jury. Rob Heutink doet dat op het onderwerp Leiderschap, Tijmen Muijs op Strategie en Hans van de Sande op Processen. Rob licht toe wat hun rol inhoudt: “Bij elk selectieproces is er het risico van subjectiviteit. Je kunt bijvoorbeeld erg enthousiast zijn omdat een kandidaat op je lijkt. Of je denkt halverwege het proces dat je het al weet. Wij bewaken het proces om zulke valkuilen te voorkomen. We bereiden zelf ook een aantal vragen voor. Ik focus daarbij op leiderschap. Een supply chain professional kan mooi plannen bedenken, maar hoe vertaalt hij of zij die naar de praktijk en hoe krijg je mensen mee in dat proces? We luisteren, faciliteren en stellen zeker dat de kandidaten allemaal op dezelfde manier beoordeeld worden. Tot slot koppelen we de juryfeedback per kandidaat terug in een persoonlijk gesprek, ieder vanuit ons eigen specialisme. We kiezen bewust voor de dialoog om een optimale interactie met de kandidaten mogelijk te maken.”

Inhoudelijk sterke basis

De Senior Supply Chain Specialisten moeten zelf natuurlijk ook objectief blijven en dezelfde inhoudelijke principes hanteren. Zij werken daarom vanuit kennis en tools die zijn ontwikkeld binnen het Supply Chain Excellence Leadership Platform SCELP.

inNOWvate

De voorselectie van de Supply Chain Professional 2018 vindt plaats op 24 mei tijdens inNOWvate, dat naast de voorverkiezing een sterk inhoudelijk programma heeft en de eerste Europese start-up contest voor innovatieve oplossingen voor de supply chain.

De finale van de verkiezing van de Supply Chain Professional 2018 is op 20 juni.