Dinsdag 14 februari ging de BLMC interim Community 2017 van start. Prof. Dr. Rob Blomme gaf de eerste training over het thema ‘change management voor interim professionals’. In hoog tempo werden een aantal modellen en theorieën behandeld, waarna de professionals in groepjes uit elkaar gingen om dieper in te gaan op de materie.

Hoe de training door de interim professionals zelf werd ervaren? Katja Heemskerk, al jaren trouwe deelneemster van de BLMC Interim Community, reageerde enthousiast: “Een nieuw jaar en weer nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden. Met die mindset ging ik naar Hoevelaken waar we een training van Prof Rob Blomme kregen over organisatieverandering. Theorie en praktijk wisselden elkaar af, waardoor het een levendige training was. Tijdens de community of practice blijkt al snel dat het toepassen van de theorie op een praktijkcase met behulp van de andere BIC’ers veel nieuwe inzichten geeft. Het zijn goede handvatten voor de praktijk.”

Hans Jousma is nieuw in de community. ‘Vandaag bij de eerste bijeenkomst van de BLMC Interim Community geweest. Naast een gezellige avond met collega interim professionals was het zeer leerzaam om onder leiding van prof. Blomme de training mee te maken. Hij startte met theorie over verandering en de change caleidoscoop. Daarna intervisie met collega interim managers. De middag en avond waren voorbij voordat ik er erg in had. Erg leerzaam.’

De BLMC Interim Community (BIC) is een besloten en geselecteerde groep, bestemd voor de interim professionals van BLMC en interim professionals die samen werken met BLMC.

Bent u een interim professional en wilt u zich aansluiten bij de BIC? Neem dan contact met ons op.