Binnen de Supply Chain Optimalisatie Methode BLMC (SCOMB) richt Klaas Brandse zich vooral op supply chain processen. Volgens hem kan procesoptimalisatie veel opleveren; geld en efficiëntie, en zeker ook ‘duidelijkheid’ en ‘motivatie’. Door processen aan te pakken kunnen duidelijkheden en verantwoordelijkheden veranderen. ‘Als je processen aanpakt, probeer je alle belanghebbenden te betrekken en een actieplan op te stellen waar iedereen achter staat. Met de implementatie is het van belang dat men ook daadwerkelijk via de nieuwe manier gaat werken, dat het geborgd wordt in de organisatie.’ stelt Klaas.

Een tip van Klaas: ‘Zorg dat, wanneer je bezig gaat met procesoptimalisatie, je de implementatie niet onderschat. Zorg dat iedereen weet wat hij/zij moet doen, dat verantwoordelijkheden gedefinieerd zijn en dat duidelijk is dat hulpvragen niet erg zijn.’

Klaas was finalist van de Supply Chain Interim Challenge 2017, een wedstrijd waarbij interim managers moeten aantonen dat zij goed zijn in hun vak; dat zij niet alleen over de benodigde kennis en ervaring beschikken, maar ook de competentie hebben om mensen mee te nemen in een grote verandering.

Ervaring

Klaas Brandse heeft managementervaring opgedaan als directeur Productie/Operations bij onder andere Ubbink Nederland (2000-2005) en bij Arkema Chemicals Vlissingen als Production Manager (1996-2000).

Sinds 2005 heeft Klaas verschillende verander- en verbeterprojecten afgerond. Onder andere op basis van Lean Six Sigma, in multinationale organisaties waaronder Paques (biologische zuiveringssystemen) en Verosol Group (raambekleding). Klaas heeft zowel ervaring in de industriële sector als in bedrijven die zich richten op consumentenproducten

Contact

Klaas Brandse
Mobiel: 06- 21449700
LinkedIn >