Elwin Wolters is binnen het Team Supply Chain Specialisten zo’n beetje mister S&OP himself. Elwin ademt, denkt, voelt en doet sales & operations planning. Hij is er namelijk van overtuigd dat een goed doordacht en ingericht S&OP proces voor zowel de organisatie als de werknemers grote voordelen biedt. De klanttevredenheid stijgt, rendementen worden verbeterd en mensen zijn meer betrokken bij hun werkzaamheden.

‘De invoering van sales & operations planning’, zegt Elwin, ‘moet afgestemd worden op de markt waarin de organisatie actief is, de mate van professionaliteit van de organisatie en het ambitieniveau van de organisatie.Verder is het van belang te beseffen dat S&OP stap voor stap ingevoerd moet worden en dat het naast het definiëren van processen en het inrichten van systemen vooral gaat om het meenemen van mensen. Vooral dat laatste wordt weleens vergeten.’

Ervaring

De laatste tien jaar heeft Elwin gewerkt in allerlei planningsrollen onder andere binnen de food en FMCG. Zo is hij vanuit een projectrol bij Bavaria betrokken geweest bij de implementatie van S&OP, bij Friesland Campina heeft hij gewerkt als demand manager en bij Abbott Nutrition als Master Scheduler voor meerdere fabrieken waar hij actief deelnam aan het opzetten en verbeteren van het sales & operations planningsproces. Logistiek en supply chain zit echt in zijn bloed, al zijn hele leven is Elwin werkzaam in de vakgebieden.

Elwin is een creatief dier. In zijn schaarse vrijetijd maakt hij van gebruikte materialen, zelf ontworpen meubels.

Contact

Elwin Wolters
Mobiel: 06-26949211
LinkedIn >