Edward Heijnen focust zich binnen het team Supply Chain Specialisten op supply chain processen. Edward ziet als meerwaarde van dit onderdeel binnen de Supply Chain Optimalisatie Methode BLMC (SCOMB) het feit dat ‘Processen door de hele keten gaan en over functionele afdelingen heen, van A naar B naar C. Als je op een losstaande plek in de keten iets slimmer wilt gaan organiseren, heeft dit gevolgen voor de schakels ervoor en erna. Doe je dit niet integraal, dan krijg je per definitie sub-optimalisatie.´

Of er op het gebied van ‘processen’ binnen de supply chain iets valt te behalen is voor Edward Heijnen geen vraag: ‘Als je processen gaat optimaliseren, kom je altijd tussen de 0 en 25 % aan rendementsverbetering uit. De hoogte van het percentage ligt aan waar het bedrijf vandaan komt.’

Een tip van Edward inzake processen: ‘Als je continue bezig bent met het optimaliseren van integrale processen, verdient zich dat altijd terug in opbrengst en geld’.

Edward is een bekend publicist in de supply chain wereld . Maandelijks publiceert hij een column over alle supply chain thema’s in Supply Chain Magazine. Ook is Edward een veelgevraagd spreker op congressen.

Vorig jaar was Edward finalist van de, een wedstrijd waarbij interim managers moeten aantonen dat zij goed zijn in hun vak; dat zij niet alleen over de benodigde kennis en ervaring beschikken, maar ook de competentie hebben om mensen mee te nemen in een grote verandering.

Ervaring

Edward Heijnen heeft in de rol van supply chain manager managementervaring opgedaan bij onder andere C1000 en Schuitema als manager van Supply Chain Verbeterprojecten (2002-2013).

Sinds 2013 heeft Edward diverse senior supply chain projecten in en buiten Nederland geleid. Opdrachtgevers waren met name bedrijven in de manufacturing, retail, warehousing en distributie in food en non-food met vraagstukken op het gebied van benchmark tools, KPI-dashboards, S&OP-implementatie, optimalisatie van warehouses, replenishment, ICT, transport en verbetertrajecten.

Contact

Edward Heijnen
Mobiel: 06-43352397
LinkedIn >