ICT

Het uiteindelijke doel van supply chain management is het leveren van een optimale en maximale service aan klanten tegen voor de klant en de organisatie acceptabele kosten. Het sturen en optimaliseren van supply chains gebeurt vooral op basis van data. Daarom is supply chain management zonder ICT-structuur onmogelijk.

De complexiteit van de ICT-structuur kan variëren van het gebruik van diverse losse applicaties, zoals excel, waarin data wordt verwerkt en het S&OP-proces wordt vorm gegeven tot volledige ERP pakketten gekoppeld aan gespecialiseerde en geavanceerde S&OP tooling.

De ICT-structuur van uw organisatie moet passen bij de mate van supply chain volwassenheid van uw organisatie en uw ambities. In de BLMC supply chain scan wordt uw ICT structuur onderzocht en worden aanbevelingen gegeven.

We hebben diverse ICT-tools ontwikkeld:

  • S&OP Scan – bepaalt de mate van volwassenheid op het gebied van sales & operations planning, gebaseerd op het volwassenheidsmodel van Gartner
  • S&OP Optimalisatie Tool – voor bedrijven in de volwassenheidsfases één tot en met drie eveneens gekoppeld aan het model van Gartner
  • Supply Chain Scans – die de mate van supply chain volwassenheid meten en het verbeter- potentieel definiëren.

SupplyChain Data-analyse Specialist: Niek Bloemendaal

‘Data-analyse is binnen supply chain management essentieel op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. In onze steeds veranderde wereld neemt de behoefte aan data toe. Het efficiënt genereren van data en het gebruik maken van effectieve en geavanceerde analyse methoden is een steeds terugkerend proces en wordt steeds belangrijker. De juiste analyse op het juiste moment zorgen voor gefundeerde beslissingen.’ vertelt Niek.