BLMC
Werving & Selectie

Contact

BLMC Hoevelaken

Hogebrinkerweg 19
3871 KM Hoevelaken


0522 - 24 22 24 
info@blmc.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsberichten
op5-7-2017 14:00
573 bekeken | 0 reacties
Nieuws overzicht

Uw supply chain kpi’s effectief inrichten?

Wilt u de prestaties van de keten meten en wilt u de juiste supply chain kpi’s per keten definiëren? Dan heeft BLMC de kennis in huis en de tools beschikbaar om kpi’s te definieren en de prestaties van uw keten te meten. Wij kunnen supply chain data-analyses uitvoeren en u adviseren met betrekking tot de inrichting van uw supply chain kpi’s.

Supply chain data analytics

Uiteindelijk wil iedereen in de keten samenwerken, zeker waar het gaat over afdelingen binnen een organisatie zelf. Het maakt hierbij niet uit of het om productieafdelingen, logistieke afdelingen of commerciële afdelingen gaat, iedereen zal willen samenwerken om uiteindelijk de klant te kunnen bedienen. De klant betaalt immers de boterham van iedere medewerker die bij de organisatie werkzaam is. Maar het samenwerken zal wel moeten gebeuren op basis van data-analyse en kpi’s. Medewerkers hebben namelijk richtlijnen nodig op basis waarvan zij kunnen inkopen, transporteren, produceren, enzovoorts. Die richtlijnen worden vastgesteld aan de hand van de geformuleerde supply chain strategie en op basis van supply chain data-analsyes die weer vertaald worden in supply chain kpi’s. Supply chain management zonder data analytics kan bijna niet. De prestaties van de keten meten en bijsturen op basis van kpi’s evenmin.

Hoe werkt analyse van de keten en het opstellen van kpi’s?

Alvorens supply chain data analyses te kunnen maken, moet je weten welke data nodig is om goede analyses te kunnen maken en de benodigde data is bovendien per keten verschillend. Denk bijvoorbeeld aan verschillen tussen organisaties die make to stock (MTS) producereen versus organisaties die make to order (MTO) produceren. Data analytics moet daarom worden gekoppeld aan de gedefinieerde supply chain strategie, anders is er geen kader waarbinnen de uitkomsten van de analyses kunnen worden beoordeeld.

De benodigde data is veelal afkomstig uit de ICT-systemen van de opdrachtgevers waar BLMC voor werkt. Afhankelijk van de systemen waar de opdrachtgever mee werkt, wordt de data analyse al dan niet met tools van BLMC uitgevoerd. Dit zal per situatie verschillen en daarom in overleg met de opdrachtgever worden bepaald.

Na de analyses worden per keten de juiste kpi’s opgesteld, met de opdrachtgever besproken, geïmplementeerd en geëvalueerd.

Neem contact met BLMC op

Wat is supply chain management ook al weer?

BLMC is binnen supply chain management, operations en logistiek gespecialiseerd in:

Supply Chain Management is een relatief nieuwe en sterk opkomende managementtechniek. De definitie van supply chain management is:

‘Management activiteiten die gericht zijn op de coördinatie van verschillende eenheden binnen de keten, binnen en buiten de organisatie; zoals klanten en leveranciers. Doel is om de gehele keten te optimaliseren als ware het één eenheid is, in plaats van elke eenheid afzonderlijk te optimaliseren. Het uiteindelijke doel is het optimaal (blijven) bedienen van de klant en het creëren van shareholders value.’

BLMC is uw partner op het gebied van Supply Chain Optimalisatie

Supply chain consultants van BLMC hebben ruime ervaring in het toepassen van de Supply Chain Optimalisatie Methode BLMC bij opdrachtgevers. Onze supply chain consultants zijn gecertificeerd om één of meerdere modules bij opdrachtgevers te kunnen toepassen.

De modules van de Supply Chain Optimalisatie Methode BLMC zijn:

Bekijk praktijkcase

Samen met Prof. Dr. Jack van der Veen is BLMC oprichter van het Supply Chain Excellence Leaderschip Platform (SCELP).
Eenmaal per kwartaal komen directeuren supply chain, directeuren operations en directeuren logistiek bij elkaar om vraagstukken op het gebied van supply chain management door te nemen, ervaringen en kennis te delen. Om het vakgebied suppply chain management verder uit diepen en te ontwikkelen houdt SCELP zich bezig met supply chain strategie, supply chain infrastructuur en supply chain leiderschap, gedrag en cultuur.

BLMC heeft eigen tools binnen supply chain management ontwikkeld, bijvoorbeeld op het gebied van sales & operations planning, supply chain processen en leiderschap en gedrag. De combinatie van de harde kant van het supply chain vak met de zachte kanten van het vak maken BLMC uniek in Nederland als specialist op het gebied van supply chain optimalisatie.

Download rapport de Nationale Supply Chain Monitor

Jaarlijks voert BLMC in samenwerking met Business Universiteit Nyenrode het wetenschappelijke onderzoek ‘de Nationale Supply Chain Monitor’ uit.

Download onderzoek NSCM

Contact over Supply Chain data analytics en KPI’s

Er is meer mogelijk dan u denkt. Meten en analyseren is weten. En dat vormt de basis voor het optimaliseren van uw keten. Neem contact op met onze supply chain consultant Maarten Snijders.

Michel van Buren
06-18813050
mvanburen@blmc.nl
LinkedIn-profiel >

Onze klanten

BLMC gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close