Waarom recruitment door BLMC?

Wanneer u een professionele partner inschakelt voor recruitment of executive search, wilt u zeker weten dat deze snel en zorgvuldig de juiste kandidaat voor u selecteert. Dat kunnen wij u beloven dankzij onze 8 succesfactoren.

1. Al 20 jaar specialist in supply chain management

BLMC startte in 1999 vanuit de overtuiging dat supply chain management een vak is dat bijzondere competenties vergt. Alle recruiters binnen BLMC hebben zelf ervaring in de supply chain en weten precies wat belangrijk is voor verschillende functies, of het nu gaat om inkoop, productie, logistiek of volledig supply chain management, zowel op management- als directieniveau. We beseffen dat supply chain management voor elke branche en zelfs per bedrijf iets anders kan betekenen en dat dus ook functie-eisen nooit standaard zijn. We werken vanuit de overtuiging dat de juiste persoonlijkheid minstens zo’n belangrijk selectiecriterium is als kennis en ervaring. Elk traject is maatwerk.

2. Uitsluitend senior recruiters

Onze senior recruiters hebben zowel ervaring in supply chain management als in recruitment. Zij houden hun kennis up-to-date met trainingen waarbij zowel technische kennis als psychologie aan bod komen. Zij nemen deel aan belangrijke supply chain netwerken, waar ze hun vakkennis actueel houden en relevante kandidaten spreken. Ze zijn door de wol geverfde persoonlijkheden die goed luisteren en een deskundige gesprekspartner zijn op elk niveau.

3. Uitgebreid netwerk

Wij kennen de mensen, zij kennen ons! BLMC investeert continu in haar netwerk. Omdat wij supply chain specialist zijn, weten goede supply chain professionals ons te vinden wanneer ze een nieuwe uitdaging zoeken. Daarnaast nemen we deel aan verschillende evenementen en netwerken zoals SCELP, om in contact te blijven met supply chain professionals op verschillende niveaus. Doordat we mensen goed kennen, kunnen we een goede inschatting maken van hun geschiktheid voor een bepaalde functie. Daarnaast hebben we een professioneel wervingsapparaat, waarbij we gebruik maken van diverse wervingsmedia en -platforms.

4. Beproefde procedures

Omdat een supply chain professional een spilfunctie heeft, is het extra belangrijk een topkandidaat te vinden die helemaal bij uw bedrijf en de functie past. Deze persoon heeft immers veel invloed op de bedrijfsbrede resultaten. Daarom volgen wij beproefde procedures voor recruitment en executive search, gebaseerd op wetenschappelijke methoden en vele jaren ervaring. We besteden bij de selectie veel aandacht aan factoren zoals leiderschap en gedrag. We leggen altijd een bedrijfsbezoek af en maken bij zwaardere functies gebruik van een business case. Lees hier meer over onze werkwijze.

5. Binnen acht weken de juiste kandidaat

We werken gestructureerd, snel en persoonlijk. Binnen zes tot acht weken doorlopen we de hele procedure: van uw telefoontje aan ons tot aan de aanstelling van de kandidaat.

6. Garantieregeling

We zijn ervan overtuigd dat u via ons de juiste man of vrouw voor de functie selecteert. Deze overtuiging maken wij hard in onze garantieregeling. Beëindigt u binnen zes maanden het dienstverband met de kandidaat om andere dan economische redenen, dan voeren wij eenmalig kosteloos de procedure opnieuw uit en vinden we voor u een geschikte nieuwe kandidaat. Dat geldt ook voor het geval dat de werknemer binnen zes maanden het bedrijf verlaat.

7. Persoonlijke begeleiding van begin tot eind

Het hele traject begeleiden we op persoonlijke wijze, waarbij u steeds een vast en vertrouwd contactpersoon heeft. We besteden veel tijd aan de intake, begeleiden waar gewenst de gesprekken die u zelf voert en kunnen uw klankbord zijn bij het maken van een keuze. Een aspect dat opdrachtgevers zeer waarderen, is dat we ook een begeleidende rol spelen bij de gesprekken over arbeidsvoorwaarden.

8. Totaalpakket

Het kan voorkomen dat u heel snel een nieuwe manager nodig heeft, maar geen zes of acht weken kunt wachten. Dan komt het goed van pas dat BLMC ook een business unit Interim Management heeft. Desgewenst kunnen we voor een tijdelijke manager zorgen, terwijl we zoeken naar de permanente invulling voor de functie.