Werving & Selectie Supply Chain Management

Supply chain management is een sterk opkomend vakgebied. Anno 2017 zijn er al meer hbo-ers en wo-ers actief in de supply chain dan in de logistiek. Maar supply chain management is ook een erg klein vakgebied, slechts een kleine 15.000 professionals op HBO- en WO-niveau vervullen een functie als supply chain manager of -directeur. Begrijpelijk dat bedrijven het werven en selecteren van supply chain professionals uitbesteden aan een gespecialiseerd werving en selectie bureau. BLMC!

De keuze voor BLMC biedt zekerheid. Wij beschikken over de benodigde kennis en kennen het supply chain management vak van binnen uit.

In de afgelopen bijna 20 jaar hebben we als nichespeler een solide netwerk weten op te bouwen. De supply chain manager waar u naar zoekt zit in ons netwerk. We nemen het werving en selectieproces volledig voor u uit handen, zodat u zich kunt richten op andere belangrijke zaken als het opleiden van medewerkers. In 8 weken tijd heeft u de manager die aansluit bij uw vacature en bedrijfscultuur.

Visie & werkwijze

BLMC gaat richting haar twintigste jaar als specialist in supply chain recruitment. In al die jaren hebben we veel focus gelegd op het opbouwen en onderhouden van een solide netwerk. Dankzij ons nichenetwerk weten we de perfecte supply chain manager te vinden voor uw vacature.

Om ons supply chain netwerk te onderhouden en uit te bouwen organiseren we jaarlijks verschillende evenementen:

  • Supply Chain Professional van het jaar: vanaf 2007 organiseren we in samenwerking met Supply Chain Magazine de verkiezing waarin de beste supply chain directeur of manager van het jaar wordt gekozen. Naast de organisatie, voert BLMC uitgebreide assessments uit en neemt deel aan de jury.
  • Nationale Supply Chain Monitor (NSCM): als nichespeler in supply chain management geven we om het vak. Daarom tillen we het graag naar een hoger niveau. Dit doen we door kennis te ontwikkelen en te onderzoeken wat de stand van zaken is met betrekking tot de adoptie van supply chain management in Nederland.
  • Supply Chain Excellence Leadership Platform (SCELP): het ontwikkelen van kennis over supply chain management doen we niet enkel door het uitvoeren van de nationale supply chain monitor. Dit doen we ook in het SCELP-platform. Samen met Nyenrode Business Universiteit constateerden we in 2012 dat de ontwikkelingen in het supply chain vakgebied langzaam gaan. We besloten om een platform op te richten en samen met supply chain directeuren van multinationals kennis te delen om van elkaar te leren en het vakgebied verder te helpen ontwikkelen.
  • Inspiratiesessies: daarnaast organiseren wij met regelmaat inspiratiesessies over thema’s als leiderschap, veranderkunde en supply chain management. Tevens verzorgen wij lezingen en workshops over deze en vele andere onderwerpen tijdens congressen, seminars en zijn wij aanwezig op beurzen zoals de Logistica / ICT & Logistiek.
  • Samenwerking met vooraanstaande vakmedia: zoals u heeft kunnen lezen organiseren we verschillende evenementen in samenwerking met de twee belangrijkste vakbladen in ons vakgebied. Daarnaast schrijven we met regelmaat expertartikelen, opinieartikelen, columns en blogs voor deze media.

Supply chain professionals weten ons te vinden

Dat het onze expertise is om de beste kandidaten te werven is duidelijk. Maar eveneens weten kandidaten ons ook te vinden. Gekeken naar de afgelopen drie jaar bestaat onze actuele database op dit moment uit ruim 20.000 potentiële kandidaten waaronder een groot aantal supply chain manager in de food, maakindustrie, FMCG, procesindustrie en andere branches.

We kennen het ideale supply chain profiel

Een ander belangrijk onderdeel van ons netwerk zit hem in de verschillende evenementen die we jaarlijks organiseren. Zo las u hierboven al dat we al 10 jaar lang, samen met Supply Chain Magazine, organisator van de verkiezing ‘Supply Chain Professional van het jaar’ zijn.

De jury, waaronder de directeur van BLMC, beoordeelt welke kandidaat de beste supply chain professional van de toekomst is. De kennis van BLMC komt hier goed van pas. We hebben namelijk, door middel van talloze assessments met managers binnen de keten, het ideale profiel van een supply chain manager opgesteld.

Zowel tevreden klanten als tevreden kandidaten

Het gros van de geplaatste en ook niet-geplaatste kandidaten zien we terugkomen als opdrachtgever voor werving en selectie of een van onze andere diensten. De kandidaten zijn tevreden over onze manier van werken en professionaliteit. Die tevredenheid zit hem niet alleen in het werving en selectie traject, maar ook in het belangrijke na-traject. In het na-traject kijken we met beide partijen hoe de samenwerking verlopen is en of de opdracht écht geslaagd is.

Het selecteren van de beste supply chain manager

Typerend aan onze manier van werken is de bedrijfscultuuranalyse die we maken tijdens het werving en selectietraject. De wetenschappelijke literatuur – en eigen ervaring – toont aan dat niet alleen een cv en de juiste competenties belangrijk zijn, maar dat een visie en persoonlijkheid die matcht met uw organisatie net zo van belang zijn. Een werknemer presteert namelijk significant beter bij een juiste aansluiting op de bedrijfscultuur.

Toetsing van persoonlijkheid en kennis in het recruitment traject

Naast uitgebreide interviews en een aansluiting bij de bedrijfscultuur vinden we het ook van belang om verschillende testen uit te voeren. Zo onderzoeken we welke persoonlijkheid een kandidaat heeft en toetsen we de vakinhoudelijke kennis.

Speciaal assessment voor supply chain management

Supply chain management is een complex en veelomvattend vakgebied. Dat stelt bijzondere eisen aan een professional. Naast de standaard testen hebben we ook een assessment ontwikkeld die speciaal is ingericht op het vakgebied. Dit is een optioneel onderdeel in het recruitmenttraject.

Het supply chain assessment bestaat onder andere uit:

  • Een gesprek met de psycholoog
  • Capaciteit-, persoonlijkheid-, waarden- en kritisch redeneervermogen toetsen.
  • Simulatie-oefeningen gericht op leidinggeven
  • Managementonderzoek

Onze recruiters hebben allemaal al 10 jaar ervaring met het werven en selecteren van professionals in de supply chain. Klanten en kandidaten spreken met recruiters die al vele jaren ervaring hebben en begrijpen wat er bedoeld wordt.

Download de brochure professioneel selecteren binnen supply chain management

Een beetje mensenkennis moet voldoende zijn om professionals op het gebied van supply chain management te selecteren, toch? Arbeids- en organisatiepsychologen hebben de afgelopen decennia een groot aantal valkuilen blootgelegd die een objectieve werving en selectieprocedure belemmeren. Wij geven u alvast vijf essentiële tips.

Download hier de brochure »