Waarom BLMC mede-eigenaar is van Solventure Nederland

Afgelopen week lanceerde Michel van Buren (BLMC) tijdens het congres ‘Survival of the Fittest: Succes ontleed’ een nieuwe speler op de Nederlandse markt: Solventure Nederland. Waarom stapt BLMC in een bedrijf dat S&OP oplossingen biedt? En wat is de meerwaarde van Solventure Nederland?

BLMC heeft zich als bureau de afgelopen tien jaar sterk gespecialiseerd in supply chain management. Het ontwikkelde een eigen methode voor supply chain optimalisatie, heeft veel ervaring met implementatietrajecten en uitgebreide wetenschappelijk kennis op het gebied van supply chain management.

Een belangrijk onderdeel van supply chain management is Sales & Operations Planning (S&OP).

BLMC wil niet vrijblijvend adviseren maar neemt verantwoordelijkheid voor de succesvolle implementatie van alle aspecten van supply chain management, dus ook S&OP.

Meer complexe S&OP processen vragen om gespecialiseerde tooling. BLMC kiest ervoor deze niet zelf te ontwikkelen maar gebruik te maken van het beste dat op dit moment in de markt beschikbaar is: de bewezen software van Arkieva en de implementatie daarvan door Solventure. Het nieuwe bedrijf Solventure Nederland biedt deze succesvolle combinatie aan op de Nederlandse markt.

Samenwerking met Solventure NV

BLMC is zeer enthousiast over de S&OP-aanpak van Solventure NV. Deze oplossing bestaat uit een combinatie van geavanceerde analytics, de bewezen tooling van Arkieva en het klantgericht implementeren van de gekozen S&OP-oplossing.

Solventure NV heeft haar kracht bewezen: onder haar klanten bevinden zich diverse bedrijven in de maakindustrie, de procesindustrie, de fast moving consumer goods sector en food.

De algemeen directeur van Solventure NV, Prof. Dr. Bram Desmet, heeft een gedegen wetenschappelijke achtergrond in supply chain management en S&OP en is betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling.

De supply chain-expertise van BLMC, de S&OP-oplossingen van Solventure NV en de focus op verandermanagement van beide partijen komen samen in Solventure Nederland. Dit zorgt ervoor dat de S&OP-oplossingen optimaal in de supply chain worden geïntegreerd.

BLMC en Solventure Nederland

De lancering van Solventure Nederland betekent niet dat BLMC zich volledig op S&OP zal richten. BLMC en Solventure Nederland opereren volledig onafhankelijk van elkaar.

BLMC blijft doen wat ze deed: supply chain optimalisatie, recruitment en interim management. Wanneer binnen een supply chain optimalisatietraject een S&OP-systeem nodig blijkt, kan BLMC hiervoor Solventure Nederland inschakelen, maar ook een andere leverancier. Welke S&OP-oplossing het meest geschikt is, zal per klant verschillend zijn. BLMC zal haar klanten altijd de keuze geven tussen meerdere partijen en pakketten.

Meer informatie?

Lees hier meer informatie over Solventure