Hoevelaken, 10 januari 2017 – Vandaag start op de Nederlandse markt een nieuwe speler in Sales & Operations Planning (S&OP): Solventure Nederland BV. De eigenaars zijn het Nederlandse BLMC en het Belgische Solventure NV. Het nieuwe bedrijf onderscheidt zich met een klantgerichte aanpak, gemakkelijk te configureren tooling en de kennis en ervaring om deze snel en effectief te implementeren.

BLMC: ‘S&OP onderdeel van supply chain optimalisatie’

BLMC is Nederlands specialist in supply chain optimalisatie, van strategie tot implementatie. Directeur Michel van Buren: ‘Sales & Operations Planning (S&OP) is een belangrijk onderdeel van supply chain management. In veel gevallen is het zinvol om daarbij gespecialiseerde tooling in te zetten. Deze S&OP-oplossingen en de expertise om deze effectief te implementeren kunnen we nu in Nederland aanbieden via Solventure Nederland.’

Solventure NV: ‘Entree op Nederlandse markt’

Solventure NV is een in België gevestigde mondiale aanbieder van S&OP-oplossingen. Directeur Prof. Dr. Bram Desmet: ‘Wij helpen bedrijven om het volledige potentieel van hun supply chain te ontsluiten door een optimaal ingericht S&OP-proces. We gebruiken daarbij de software van Arkieva, die door Gartner wordt beoordeeld als een Challenger in het 2015 Magic Quadrant voor ‘Sales and Operations Planning Systems of Differentiation’. Op de internationale markt bedienen we reeds klanten zoals Total en Pepsico. We signaleren in Nederland een groeiende behoefte aan gespecialiseerde S&OP-oplossingen. Solventure Nederland biedt die oplossingen.’

Concurrentievoordeel met geïntegreerde aanpak S&OP

Sales & Operations Planning is het kloppende hart van een effectieve en efficiënte supply chain. Een goed ingericht S&OP-proces leidt tot meer klantwaarde en betere service, tegen lagere kosten en minder kapitaalbeslag. Dat creëert een belangrijk concurrentievoordeel.

Totaalpakket diensten

Solventure Nederland biedt een breed scala aan diensten voor Sales & Operations Planning. Er zijn daarbij twee mogelijkheden:

  • analytics as a service: de vertaling van operationele data in waardevolle forecasting & planninginformatie, gebruikmakend van het Arkieva platform. Er is geen investering vereist, er wordt alleen betaald voor de service.
  • een volledig in de business geïntegreerde S&OP-oplossing. De bedrijfsprocessen zijn leidend bij de configuratie van de S&OP-tooling van Arkieva. Deze sluit aan op bestaande (ERP-)systemen waar nodig.

Eenvoudig te configureren software

Het nieuwe bedrijf is gevestigd in Hoevelaken. Solventure NV en BLMC zijn ieder voor 50% eigenaar. Michel van Buren is directeur van Solventure Nederland. Hij zegt: ‘We verenigen in dit bedrijf het beste van twee werelden. BLMC heeft jarenlange ervaring met supply chain optimalisatie en verandermanagement. Solventure brengt specialistische S&OP-oplossingen en kennis in. Deze komen samen in Solventure Nederland en zorgen ervoor dat de S&OP-oplossingen optimaal in de supply chain worden geïntegreerd. De business van de klant is daarbij leidend. Samen met de klant en configureren we de modulaire systemen zodanig dat ze het bedrijf optimaal ondersteunen. We besteden daarbij veel aandacht aan het verandermanagement dat met zo’n implementatie gepaard gaat; S&OP blijft mensenwerk. Het doel is altijd om het rendement voor klanten te verhogen.’

Naar de website van Solventure