Gent, 30 oktober 2020 – De Nederlandse tak van Solventure, implementatiepartner van Arkieva S&OP-software, krijgt een andere structuur. Vanaf 30 oktober 2020 zal alle consultancy en technische ondersteuning vanuit de centrale Europese organisatie in België verzorgd worden. De lokale organisatie zal zich concentreren op sales en marketing. Michel van Buren, die Solventure in Nederland op de kaart zette, verlaat de organisatie zodat hij zich weer volledig op zijn bedrijf BLMC kan richten.

Solventure is de exclusieve Europese implementatiepartner van de Arkieva Sales & Operations Planning Suite. Naast het kantoor in België, hebben Arkieva & Solventure ook kantoren in Nederland, de VS en India.

Solventure Nederland

Solventure Nederland startte in april 2017. De Nederlandse organisatie was een samenwerking tussen Solventure (implementatiepartner van Arkieva) en BLMC (specialist in supply chain optimalisatie). De Nederlandse tak startte als eerste landenorganisatie in Europa buiten het Belgische hoofdkantoor. De belangrijkste missie: naamsbekendheid voor Solventure opbouwen en Nederlandse klanten kennis laten maken met de dienstverlening van Solventure. Dat doel is bereikt. Solventure Nederland heeft een goede naam opgebouwd en verschillende klanten aangesloten die zeer tevreden zijn over het aanbod, de deskundigheid en service van het bedrijf.

Naar compacte landenteams

Tegelijkertijd zijn er belangrijke inzichten opgedaan, vertelt Michel van Buren, directeur van BLMC, die de Nederlandse tak opzette. “We hadden het idee dat elk land een volledige landenorganisatie moest krijgen inclusief sales, marketing, consultancy en IT-ondersteuning. Inmiddels is duidelijk geworden dat de toegevoegde waarde op lokaal niveau vooral zit in sales, marketing en relatiebeheer. De consultancy en techniek van S&OP-oplossingen is dusdanig specialistisch, dat deze beter centraal kan worden geleverd.” De verdere Europese uitbreiding van Solventure zal daarom vooralsnog op deze basis plaatsvinden, vertelt Bram Desmet, directeur van Solventure: “Het hoofdkantoor in België blijft het hart van de Europese organisatie, met een centrale marketingorganisatie en een sterk team van gespecialiseerde consultants, IT-architecten en ondersteuning. Om klanten in de verschillende landen optimaal te bedienen, zullen we met lokale relatie- en marketingteams werken, ook in Nederland.”

Michel van Buren: focus op BLMC

Michel van Buren stapt met BLMC uit Solventure. “Mijn doel was om Solventure in Nederland op de kaart te zetten en dat is gelukt. Het was interessant om van dichtbij kennis te maken met dit specialisme, dat een belangrijk onderdeel is van het vak supply chain management. Ik ga mij nu weer voor honderd procent concentreren op BLMC met supply chain consultancy en strategisch advies.” De Nederlandse klanten van Solventure worden vooralsnog door Bram Desmet van Solventure bediend. “Nederland heeft veel industriële parels, van klein, tot middelgroot en groot. Er is ook een behoefte aan betere planningsprocessen en betere planningstools. Nederland is en blijft in dat opzicht een belangrijke target markt voor Solventure met onze bestaande klanten als onze eerste trots. Ik blijf me in deze transitie dan ook persoonlijk naar onze klanten engageren.”