Interim management supply chain

Uw bedrijf groeit en u wilt meerdere markten tegelijkertijd goed blijven bedienen. U wilt ‘van logistiek naar supply chain management’ en hebt daarbij tijdelijk versterking nodig van een interim supply chain manager. Of u bent al een stap verder; u heeft supply chain management ingevoerd, wilt de volgende stap maken en u wilt een project opzetten waarbij u ondersteuning nodig heeft van een interim manager. Of uw supply chain functioneert niet en dreigt vast te lopen. Direct ingrijpen is noodzakelijk. Verandering zijn noodzakelijk. Een ervaren interim supply chain manager neemt de leiding over.

Al deze uitdagingen hebben invloed op de klanttevredenheid en uw concurrentiepositie. Het inzetten van een interim supply chain manager is geen vraag maar noodzaak.

De keuze voor BLMC biedt zekerheid. Bij ons bent u verzekerd van een vakbekwame interim supply chain manager die waarde toevoegt. Na afloop van de opdracht is uw vraagstuk opgelost en is de organisatie klaar voor de toekomst.

Onze supply chain management expertise toegelicht

BLMC was als één van de eerste interim managementbureaus van Nederland actief op het gebied van supply chain management. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaringen hebben wij veel supply chain kennis en tools ontwikkeld die we delen met onze interim supply chain managers. De supply chain check is hiervan een voorbeeld

Visie & werkwijze

BLMC Interim Community (BIC)

Veel interim management bureaus werken op basis van hun interim managers database. De gekozen interim supply chain manager wordt geselecteerd op basis van het cv en een gesprek. Vervolgens wordt de interim manager aan het werk gezet.

Wetenschappelijk onderzoek en de praktijk bewijzen dat ervaring geen valide voorspeller is van toekomstig functiegedrag. Daarom werken wij op basis van onze interim community. In de community zitten de beste interim supply chain managers van het vakgebied. Wij verzekeren onze klanten van een vakbekwame interim manager die uw opdracht succesvol vervult.

Maandelijkse interim management training door professor van Nyenrode

Naast dat we met de community beschikken over een vaste groep van vertrouwde interim managers, biedt de community ons de mogelijkheid om de interim managers zich verder te laten ontwikkelen. Samen met Prof. Dr. Rob Blomme van Business Universiteit Nyenrode hebben we een exclusief trainingsprogramma opgezet. De interim supply chain managers die bij u aan het werk gaan zijn op de hoogte van de beste en nieuwste technieken. Daarnaast sparren de interim managers over complexe vraagstukken die ze in de praktijk tegenkomen. Onze community biedt u dus een collectief in plaats van een solistisch opererende interim manager.

Het begeleiden van de interim supply chain manager

Tijdens de opdracht is de begeleiding van de interim manager een belangrijk aspect. Onze directeur interim management, Sjaak Lekkerkerker, begeleidt de interim managers. Zelf is hij jarenlang actief geweest als interim manager in het supply chain management vakgebied. Hij weet als geen ander hoe hij uw vraagstuk in kaart moet brengen en welke interim manager hij daaraan moet koppelen. Sjaak verzekert u van een supply chain interim manager die past bij uw uitdaging en organisatie.

Klantcase

In bijna 20 jaar tijd hebben we met honderden bedrijven mogen samenwerken. We zien onszelf als partner van onze klanten en samen gaan we voor een lange termijnrelatie.

Een greep uit de bedrijven waarvoor we hebben gewerkt:

  • Action
  • KLM
  • TomTom
  • Bavaria
  • Sligro
  • Post NL
  • Neckermann
  • PPG

Bavaria
Een van onze vaste klanten is Bavaria. In ons voorbeeld is zwangerschapsverlof de aanleiding voor het inzetten van een interim manager. De bierbrouwer maakt handig gebruik van de gelegenheid en besluit om de vakbekwame interim manager ook een aanbeveling te laten doen voor verbetering van de processen en inrichting van de organisatie. “De meerwaarde van BLMC schuilt in de factoren tijd en kwaliteit” volgens de Global Customer Logistics Manager van Bavaria. Lees hier meer »

Florensis
De vraag naar een nieuw product zorgde bij Florensis voor verlies van grip op het distributieproces. Klanten kregen onvolledige zendingen, producten die niet besteld waren of de kwaliteit van het product liet sterk te wensen over door vertraging. Sjaak Lekkerkerker, onze huidige directeur interim management, heeft het distributieproces weer onder controle gebracht. Lees hier meer »


Download onze brochure ‘Succesvol interim management’

Benieuwd wat de ingrediënten zijn voor succesvol interim management binnen logistiek, supply chain en operations? In onze brochure hebben wij vijf veelvoorkomende fouten op een rij gezet met betrekking tot de inzet van interim professionals. Wij geven u essentiële tips om deze fouten te voorkomen en om een succes te maken van uw interim opdracht.

Download brochure »