Iedereen herkent de voordelen van ketensamenwerking, maar wat is ervoor nodig om het daadwerkelijk te doen? Daarover maakte Logistiek.nl een serie van vier video’s waarin 10 experts aan het woord komen. Mensen zoals Karel de Jong (Jumbo), Bart Schoonderwoerd (Technische Unie) en Albert Veenstra (TKI-Dinalog) geven hun mening. Ook onze directeur Michel van Buren komt aan het woord.

Deel 1: de essentie van ketensamenwerking

Wat is de essentie van ketensamenwerking? Wat is ervoor nodig om het tot een succes te maken? En is het echt zo complex? Bekijk de eerste video ‘de essentie van ketensamenwerking’

Deel 2: de kloof tussen theorie en praktijk

Er lijkt een flinke kloof te zijn tussen de theorie en praktijk van ketensamenwerking. Is dat zo? En zo ja, hoe dichten we die? Is het misschien een kwestie van gewoon ergens beginnen? Bekijk de tweede video: de kloof tussen theorie en praktijk.

Deel 3: visie en vertrouwen

Waarom is vertrouwen zo belangrijk in ketensamenwerking en hoe bereik je het? Het gaat over zekerheid bieden, believers mobiliseren, het vieren van successen, leiderschap tonen. Karel de Jong van Jumbo: ‘Het is de weg vinden: dit maakt ons echt beter, met elkaar.’ Bekijk de derde video: visie en vertrouwen.

Deel 4: de toekomst van ketensamenwerking

Hoe zien de experts de toekomst van supply chain management? Optimistisch en realistisch: de noodzaak is duidelijk, de business cases gemaakt, het is tijd voor de praktijk. Wat staat ons te wachten? Bekijk de vierde video: de toekomst van ketensamenwerking.